divendres, 31 d’octubre del 2014

SOPA DE PROZAK PER AL IMBÈCILS


El músic i compositor de Bellreguard Josep Palomares, que temps enrere va formar junt amb Josep Nadal (La Gossa Sorda) el grup Vertigen i que a més compta amb una interessant trajectòria en solitari amb tres treballs en el mercat, s’ha embarcat en un nou projecte musical, Prozak Soup, amb el qual ha gravat un disc, Imbècil (Mésdemil). Nou cançons més un tema instrumental, Abcdef, en què seguint la línia d’experimentació encetada en Vertigen juga amb el post-hardcore, l’electrònica i el hip hop crític.
Prozak Soup en aquest primer treball ens oferixen lletres contundents farcides de desencant, de frustració, d’ironia, de violència continguda; un so sòlid, curull de matisos, amb grans dosis d’electricitat i que invita a dansar de manera convulsiva en diferents tempos; una veu que és capaç d’anar des de registres més propis del pop i el tecno-pop fins als del hip hop i aquells que contenen la ràbia hilarant del hardcore; especial atenció m’han merescut els cors de cada tema, capaços de suggerir-nos ecos d’un munt de gèneres musicals; i tot junt conformant un còctel només apte per a addictes als quilovats convertits en cançó.


Per als Prozak Soup l’imbècil és aquell que es deixa dur com un titella cap als paradisos artificials creient que allí no sols serà feliç sinó que serà algú especial, quan en realitat no és més que una baldufa que gira al voltant del seu estúpid egoisme. Perquè la llibertat de l’individu necessita d’una consciència clara, d’una mirada diàfana per a distingir la veritat de l’engany amb el qual ens pretén atrapar el sistema.
Imbècil és un disc que invita a ballar, però no com a simples autòmats del ritme, demana persones lliures que dansen lliures, gent que siga capaç de pensar i d’arribar a construir una opinió pròpia sobre el món que l’envolta. Imbècil és tota una provocació i un colp directe a la mandíbula del poder, una puntada de peu al cul dels indiferents, dels dèbils d’esperit que passen les hores mortes davant de les noves joguines que la tecnologia els oferix per alienar-los i assimilar-los. Una invitació a la dissidència i al Carpem diem.
Prozak Soup és una d’aquestes noves bandes valencianes sense manies que situen la música popular en la nostra llengua en l’avantguarda internacional.