diumenge, 15 de febrer del 2009

EL CARRER DELS BONSAIS (Microcontes)


(Vicent Penya i Manel Alonso a la sala infantil de la biblioteca d'Orpesa de Mar el dissabte 14 de febrer de 2009 pel matí cantant cançons tradicionals i contant contes de collita pròpia als xiquets i xiquetes del poble. Fotografia: Pilar Santos Peñalver)


LA PLANTA

Va anar al camp i, com si fóra una sement, va plantar-hi una moneda d’un euro. Durant setmanes el va regar, el va adobar i a la fi va traure ull i començà a créixer, convertint-se prompte en una planta bella, de reflexos metàl·lics.
Amb pocs dies li van eixir en les branques unes petites flors daurades que van donar lloc a brillants monedes de dos euros que, en ser recol·lectades, van fer que la planta en pocs dies tornara a florir, iniciant així un cicle que semblava no acabar mai.
El fenomen l’omplí de felicitat. S’havien acabat d’una vegada i per totes les vaques magres. Estava tan content que decidí tirar-li a la planta ració doble d’adob. Un dia, en eixir del bar de la Cantonada, la policia el va detindre. L’acusaven de falsificació de moneda. Els seus euros es passaven de grandària. S’havia excedit en el reg i l’adob.